Piraadid viisid röövitud Briti abielupaari maismaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraadid.
Somaalia piraadid. Foto: Reuters / Scanpix

Somaalia piraadid viisid röövitud Briti abielupaari maismaale ning vaidlevad nüüd, kas nõuda nende eest lunaraha või vangide vahetust, teatas üks piraat laupäeval.


«Nad toimetati Harardhere lähedal asuvasse külla. Praegu on nendega kõik korras,» ütles Abdi Yare telefoni teel AFP-le. Harardhere on piraatide üks redupaiku Somaalia rannikul.

Briti välisministeerium kinnitas reedel, et piraadid nõuavad 59-aastase Paul Chandleri ja tema 55-aastase abikaasa Racheli vabastamise eest seitse miljonit dollarit.

Yare sõnul on britid pantvangi võtnud piraatide seas puhkenud erimeelsused. Ühed on seisukohal, et tuleb nõuda lunaraha. Teised aga sooviksid vahetada britid seitsme piraadi vastu, kelle rahvusvahelised merejõud võtsid kinni pärast teisipäevast rünnakut Prantsuse kalalaevale.

Chandlerid seilasid oma jahiga Lynn Rival Somaalia ranniku lähedal, kui piraadid 23. oktoobril nende alusele tungisid ning võtsid nad pantvangi. Britid olid teel Seišellidelt Tansaaniasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles