Venemaa saatis Süüriasse evakuatsioonilennuki

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli personaliülema Sergei Ivanovi sõnul võidakse Vene kodanike evakueerimiseks kasutada ka Vahemerel olevaid sõjalaevu.
Kremli personaliülema Sergei Ivanovi sõnul võidakse Vene kodanike evakueerimiseks kasutada ka Vahemerel olevaid sõjalaevu. Foto: SCANPIX

Venemaa saatis täna Süüria sadamalinna Latakiasse uue lennuki, mille eesmärgiks on Moskva sõnul oma riigi kodanikud süveneva konflikti eest ära viia.
 


Lennuk võtab kaasa Venemaa ja SRÜ riikide liikmed, kes on väljendanud soovi konfliktitsoonist lahkuda, kinnitas Venemaa eriolukordade ministeeriumi esindaja Irina Rossius uudisteagentuuri AFP teatel.

Kui palju inimesi evakueeritakse, ei mainitud, ent Vene uudisteagentuuride hinnangul olida lahkumissooviga isikud juba Latakia lennujaamas ootel.

Venemaa on evakueerinud samasuguste lendudega mitusada inimest. Augusti lõpus toodi kahe lennuga Süüriast ära 116 Venemaa ja teiste SRÜ riikide kodanikku.

Moskva on rõhutanud, et täieulatuslikku evakueerimist veel läbi ei viida ning Süürias viibib endiselt mitu tuhat Vene kodanikku.

Kremli personalijuht Sergei Ivanov aga teatas neljapäeval, et evakueerimisel võidakse kasutada ka praegu Vahemeres viibivaid Vene sõjalaevu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles