Andides ekselnud mees põgenes vägistamissüüdistuse eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Gomez Cincunegui haiglas
Raul Gomez Cincunegui haiglas Foto: SCANPIX

Tšiili võimude sõnul neli kuud Andide mäestikus ekselnud uruguailane Raul Gomez Cincunegui põgenes vägistamissüüdistuse eest.

Mehe leidmist peeti esmalt imeks ja teda sangariks, kuid kriminaalse päevavalgele tulek keeras kõik peapeale, edastab AFP.

Tšiili politsei kinnitusel on Gomez Cincunegui tagaotsitav kaheksa-aastase tüdruku seksuaalse ärakasutamise eest Santiagos.

Gomez Cincunegui sõnas Argentina võimuesindajatele, et ta lahkus mootorrattal 1200 kilomeetri pikkusele rännakule oma kodulinnast Uruguays asuvast Bella Unionist.

Teda nähti viimati Tšiilis, kust ta võttis suuna Argentinale.

Ta mootorratas läks teekonnal katki ja ta jätkas jalgsi, ületades Tšiili-Argentina piiri ebaseaduslikult.

Mehe perekonna arvates eksis mees talvises mäestikus ära olles liikunud umbes 200 kilomeetrit jala.

Tšiili võimud esitasid Gomez Cincuneguile vägistamissüüdistuse aprilli lõpul. Ta ei tohtinud riigist lahkuda. Arreteerimiskäsk anti välja pärast seda, kui ta ei ilmunud juulis kohtusse.

Andide mäestikku uurinud teadlased leidsid Gomez Cincunegui 4500 meetri kõrguselt Argentinat San Juani osariigist. Mees oli leidnud mägironijate ja teadlaste onni, kus ta hoidis end elu rosinate ja suhkru abil. Lisaks püüdis ta rotte.

Kui ta leiti, kaalus ta vaid 40 kilogrammi. Mees toibub katsumusest Argentinas San Juanis asuvas Rawsoni haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles