Iraan tervitas soosivalt Venemaa Süüria-plaani

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs elavad süürlased Bashar al-Assadi toetuseks korraldatud meeleavaldusel.
USAs elavad süürlased Bashar al-Assadi toetuseks korraldatud meeleavaldusel. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters

Iraan tervitas soosivalt Venemaa esitatud plaani Süüria režiimi keemiarelvade hävitamiseks, teatas täna välisministeeriumi pressiesindaja.

Marzieh Afgham sõnas täna riigi pealinnas Teheranis toimunud pressikonverentsil, et lisaks peaks ettepanekus sisalduma ka nende keemiarelvade hävitamine, mis on Bashar al-Assadiga võitlevate mässuliste valduses, teatas uudisteagentuur AFP.

«Iraani islamivabariik tervitab soosivalt Venemaa algatust, mille eesmärgiks on igasuguse Süüria-vastase sõjaväelise tegevuse peatamine,» ütles Afgham. Me tahame, et meie piirkond puhastataks kõikidest massihävitusrelvadest. «Need pingutused peaksid oma eesmärgiks seadma ka Süüria mässuliste käes olevad keemiarelvad,» lisas ta.

Süüria peamisest piirkondlikust liitlasest Iraan on korduvalt hoiatanud, et USA võimalik õhurünnak Damaskuse režiimile võib süüdata ulatusliku kahjutule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles