Ülemraada esimees: presidendivalimisi seagripi tõttu edasi ei lükata

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Ukraina presidendivalimiste soosikutest on peaminister Julia Tõmošenko.
Üks Ukraina presidendivalimiste soosikutest on peaminister Julia Tõmošenko. Foto: Reuters / Scanpix

Ukrainas pole arutatud ega hakata arutama presidendivalimiste edasilükkamist seagripi tõttu, kinnitas ülemraada esimees Vladimir Litvin.


«Kuulen sellest esimest korda,» rääkis parlamendi spiiker tänasel pressikonverentsil uudisteagentuuri UNIAN vahendusel. Täiesti selge, et seda arutama ei hakata ja pealegi pole sellest huvitatud populaarsusreitingu esiotsas olevad inimesed, lisas ta.

Presidendivalimised peaksid leidma aset 17. jaanuaril 2010. aastal.

Uue gripi A/H1N1 ehk seagripi epideemia puhkes riigis eelmisel nädalal. Põhiline osa haigestumistest on tulnud ilmsiks Lääne-Ukrainas. Valitsus kulutas seal välja karantiini üheksas oblastis.

Tervishoiuministeeriumi viimaste andmete järgi on seagripi või ägeda respiratoorse haiguse tõttu surnud 67 inimest, sellest ametliku kinnituse on saanud 22.

Küsitluste järgi on peamisteks soosikuteks opositsioonilise Regioonide Partei liider Viktor Janukovitš ja praegune valitsusjuht Julia Tõmošenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles