Paavst: tühjad kloostrid tuleks muuta põgenike varjupaikadeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst kõneles Astalli põgenikekeskuses abivajajate toetamisest.
Paavst kõneles Astalli põgenikekeskuses abivajajate toetamisest. Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus tegi täna ettepaneku, et tühjalt seisvad kloostrid võiks selle asemel, et neisse luksushotelle rajada, muuta põgenike varjupaikadeks.

Paavst esitas oma idee Astalli põgenikekeskust külastades. Vaid ühest ihukaitsjast saadetud paavst kõneles kümnete Aafrikast saabunud põgenike ees ning rõhutas ka vajadust austada mitmekülgsust.

«Kirikul ei ole vaja tühjalt seisvaid kloostreid raha saamiseks hotellideks muuta. Tühjad kloostrid ei ole meie omad, need on Kristuse ihu,» sõnas paavst põgenikele ja keskuse töötajatele.

Paljud Itaalia kloostrid seisavalt tühjalt, sest neile ei jätku enam elanikke ning neisse on rajatud mitmeid luksushotelle ja restorane.

«Paljud teist on moslemid või tulevad väga erinevatest piirkondadest, erinevatest riikidest, erinevatest situatsioonidest. Me ei peaks kartma erinevusi,» rääkis paavst.

Rooma peaks paavsti sõnul olema linn, kus põgenikud saavad tagasi oma inimväärikuse. Selle asemel juhtub nii seal kui teistes linnades aga see, et rahvusvahelist kaitset palunud elavad vaesuses ning sageli suisa alandavates tingimustes, rääkis ta.

Paavsti kommentaare suurema sallivuse vajadusest on teravalt kritiseerinud mitmed Itaalia poliitikud, kes viitavad sellele, et riigil on kasvava immigrantidevooluga äärmiselt raske hakkama saada..

Astalli keskust juhatama sama jesuiitide ordu, kuhu kuulub ka paavst, ning pakub igal aastal abi ligi 10 000 sisserännanule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles