Bagdadi mošeeplahvatuses hukkus 30 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatus Bagdadis septembri alul. Vasakul mošee.
Pommiplahvatus Bagdadis septembri alul. Vasakul mošee. Foto: SCANPIX

Plahvatuses Iraagi pealinna Bagdadi põhjaosas asunud mošees sai kolmapäeva õhtul surma vähemalt 30 ja vigastada 55 inimest, mujal riigis nõudis vägivald veel üheksa inimese elu, teatasid julgeolekuametnikud.

Rünnaku sihtmärgiks olev šiiitide Tamimi mošee asub nii šiiade kui sunniitidega asustatud Waziriyah' linnajaos. Plahvatus kärgatas hetkel, mil inimesed õhtuse palvuse järel mošeest väljusid.

Niniveh' provintsis tapsid relvastatud isikud kolm inimest, nende seas koolidirektori, kes lasti maha oma kodu lähedal. Provintsi pealinnas Mosulis sai auto alla paigutatud pommi plahvatuses surma üks inimene.

Etniliselt kirjus Kirkuki linnas hukkus kahes rünnakus kaks inimest, üks neist oli julgeolekuametnik.

Bagdadist lõunas nõudis pommirünnak ühe inimese elu ning veel üks sai surma pealinna lõunaservas teeäärse pommi plahvatuses.

Riigi lõunaosas Basras lasi mootorrattal liikunud relvastatud isik maha sunni imaami.

Iraagis on vägivald tänavu märgatavalt hoogustunud ning kardetakse riigi libisemist vägivallakeerisesse, mis iseloomustas aastaid 2006-2007.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles