USAs vahistati Los Angelese lennujaama rünnata kavatsenud mees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsjad Nna Alpha Onuoha kodu lähedal.
Korrakaitsjad Nna Alpha Onuoha kodu lähedal. Foto: SCANPIX

USA võimud pidasid kinni Los Angelese lennujaama töötaja, kes ähvardas 11. septembri terrorirünnakute 12. aastapäeva puhul korraldada terrorirünnaku.


Los Angelese terroritõrjeüksus vahistas üleeile transpordijulgeolekuametist (TSA) töölt lahkunud Nna Alpha Onuoha (29), põhjustades lennujaamas ohuhäire, mille tulemusena viidi lennujaamas läbi osaline evakuatsioon, teatas Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI).

«Päeval, mil ma sõnumi edastan, muutuvad seni võimsana paistnud Ameerika Ühendriigid eimillekski,» oli Onuoha varem internetti riputanud sõnumi, mille edastas ajaleht The Los Angeles Times.

Nigeeria immigrandist USA kodanik Onuoha ilmus eile pärastlõunal lühikeseks ajaks kohtusse. Ta jäeti esmaspäevase kautsjoniistungini vahi alla. Onuohal ei palutud kaitseväidet esitada ning ta võib vahi alla jääda 1. oktoobrini, ütlesid prokurörid.

Teda võib ees oodata 15-aastane vangistus, juhul kui ta mõistetakse süüdi Los Angelese rahvusvahelise lennujaama terminalidele ähvarduste tegemises.

Onuoha helistas teisipäeva pärastlõunal lennujaama ja hoiatas TSA töötajat, et lennujaamas viibivad inimesed tuleks evakueerida. Kirjalikus vandetunnistuses seisis, et Onuoha tegi lennujaamale kas pommiähvarduse või ähvardas muul moel lennujaamas vägivalda tarvitada.

TSA töötaja meelest oli kõige tõenäolisem stsenaarium lennujaamas puhkeda võiv tulistamine.

Lennujaama kutsuti pommirühm pärast seda, kui Onuoha jättis sealsetesse TSA ruumidesse ühele töötajale adresseeritud kirja. Kiri mingit ohtu endast ei kujutanud, kuid Onuoha kirjutas selles oma põlgusest USA vastu.

Onuoha oli lahkunud töölt TSA-s üleeile, ütles FBI kõneisik Laura Eimiller. Väidetavalt noomiti teda juulis 15-aastase tüdrukuga tõrelemise eest. Lisaks ütles Onuoha tüdrukule, et ta peaks ennast kinni katma. See vahejuhtum tekitas Ühendriikide meedias palju poleemikat pärast seda, kui tüdruku isa sellest oma blogis kirjutas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles