Kossatšov süüdistas «mõningaid naaberiike» Venemaa mustamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov Foto: Reuters / Scanpix

Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov süüdistas täna «mõningaid naaberriike» Venemaa mustamises ning rahvusliku eneseteadvuse tõstmises näljahäda, okupatsiooni ja genotsiidi ohvrina esitlemise kaudu.


«Me näeme täna, et mõnedes naaberriikides üritavad mitte eriti ausameelsed ja minu veendumuse kohaselt mitte eriti kaugelenägelikud poliitikud ehitada oma rahvuslikku eneseteadvust... teiste rahvaste mustamise kaudu, esitledes oma kaasmaalasi näljahädade, okupatsioonide, genotsiidide ohvritena,» kuulutas Kossatšov Moskvas aset leidval foorumil.

«Kõigest sellest tulenevad mitte lihtsalt ajaloolised vaidlused, aga täiesti kaasaegsed propagandakampaaniad, ning, mis kõige hirmsam, kooliõpikutesse ja järeltulevate põlvkondade kasvatamise metoodikatesse tekib mõiste patriotism, mis tähendab vihavaenu teise rahva vastu,» väitis ta.

«Need kõik on reaalsed tingimused, milles meie kaasmaalased, vene kogukond peab täna eksisteerima, töötama, tihtipeale võitlema oma õiguste eest, rääkima ja kirjutama emakeeles,» lisas Kossatšov.

Seadusandja kinnitas, et Venemaa rakendab ka tulevikus jõupingutusi oma välismaal elavate kaasmaalaste kaitseks.

«Olen veendunud, et me kõik peame sõna ja teoga tõestama, et me kaitseme neid, kes kuuluvad vene kogukonda ja kes ei soovi katkestada oma sidemeid Venemaaga,» kinnitas ta.

«Venelastest ei tohi saada ega saagi väljatõugatuid 21. sajandi Euroopas. Keegi ei tohi arvata, et venelaste diskrimineerimine, valetamine meie mineviku kohta on lubatav moodus enesekehtestamiseks poliitikas, et suhetest Venemaaga võib mitte hoolida tihedamate sidemete kasuks teiste maailma suurriikidega,» ütles Kossatšov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles