10 Vilniuse ohtlikumat baari

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PA Wire /Scanpix

Vilniuse politsei koostas nimekirja kümnest kõige ohtlikumast baarist Leedu pealinnas, teatab uudistevõrk LETA. Pingerea aluseks olid viimase kuue kuu jooksul korrakaitsjatele laekunud kaebused.

«Põhiliselt on tegu rahakottide, mobiiltelefonide ja kõikvõimalike asjade vargustega ning kehavigastustega, mis on tekkinud kakluse või tüli tulemusel, mõnikord isegi kõrtsi turvameestega,» rääkis Vilniuse kolmanda politseijaoskonna juht Donatas Malaskevicius. «Meie statistika aluseks on põhiliselt kõrtside klientide ning väga harva ka kõrtside turvameeskonna või juhatuse kaebused.»

Pingereas esinumbriks tõusnud ehk politsei poolt kõige problemaatilisemaks tunnistatud Prospekto pubi Gediminase prospektil aga nimetas seda infot jamaks. «See on midagi väga naljakat – kõik, kes siia tulevad, näevad, et see pole tõsi,» ütles Prospekto juht Piero Buttazzo.

Buttazzo hinnangul teenisid nad esikoha välja põhiliselt tänu sellele, et on avatud seitse päeva nädalas. Ja kui arvestada, et teised kohad on avatud vähem päevi, on nende pubi turvalisem ööasutus, leidis selle juht.

«Politsei koostas selle statistika viimase kuue kuu jooksul saadud väljakutsete alusel,» rääkis Buttazzo. «Meie töötame seitse päeva nädalas ja mõned teised ainult kaks päeva nädalas, mistap see statistika ei tähenda midagi.»

Buttazzo tunnistas, et mõningad kaebused on tekkinud baariuksel tekkinud kakluste tõttu. «Meil on väga range nägude kontroll ning mõnikord inimestele ei meeldi, kui nad peatatakse ja nad muutuvad agressiivseks,» rääkis ta.

Malaskevicius tunnistas, et nad ei tea, paljudest kuritegudest jäetakse politseile teatamata. Ta nentis, et välismaalased teatavad harva kuritegudest, kui nad pole ilma jäänud just krediitkaardist või passist.


Vilniuse viimase poole aasta kõige kriminogeensemad baarid:


1. Prospekto pub (Gediminase prospekt): 13 avaldust politseile, millest kuue kohta on alustatud eeluurimine

2. Trasa (Gediminase prospekt): 19 avaldust, neli eeluurimist

3. Lithuanian wild (Gediminase prospekt): 11avaldust, kolm eeluurimist

4. Metro (Pylimo tänav): 17 avaldust, üks eeluurimine

5. Oranzinis baras (Vienuolio tänav): viis avaldust, neli eeluurimist

6. Pacha (Gyneju tänav): seitse avaldust, kolm eeluurimist

7. Bix (Etmonu tänav): kolm avaldust, kolm eeluurimist

8. Havana (Sermuksniu tänav): kaheksa avaldust, kaks eeluurimist

9. Helios (Didzioji tänav): seitse avaldust, kaks eeluurimist

10. Posh (Lukiskiu tänav): viis avaldust, kaks eeluurimist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles