Piraadid ähvardavad tappa Hispaania pantvangid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alakrana kalalaev.
Alakrana kalalaev. Foto: AP / Scanpix

Somaalia piraadid lubasid tappa kolm kaaperdatud Hispaania kalatraaleri meeskonnaliiget, kui Hispaania valitsus ei täida nende nõudmisi.


Piraadid nõuavad kahe piraadi vabastamist, kelle Hispaania võimud põgenemiskatsel tabasid ja kohtupidamiseks Hispaaniasse toimetasid, vahendas Reuters.

Piraadid võtsid 2. oktoobril kaaperdatud Hispaania kalalaeva Alakrana 36 meeskonnaliiget pantvangi ja nõudsid lisaks kahe kaaslase vabastamisele ka neli miljonit dollarit (üle 42 miljoni krooni) lunaraha. Piraatide sõnul pole nad nõus lunaraha üle läbirääkimisi pidama, kui kahte terrorismis süüdistatavat piraati pole vabastatud.

«Nad võtsid kolm meie meeskonnaliiget kinni ja andsid kaks päeva aega,» ütles Hispaania kalalaeva kapten Ricardo Blach Hispaania televisioonile. «Kui kahe päeva jooksul ei tule signaali, et need kaks somaallast saadetakse koju tagasi, tapavad nad kolm meeskonnaliiget ja võtavad koheselt veel kolm pantvangi,» lisas kapten, kelle sõnul tunnevad meeskonnaliikmed hirmu.

Blach kritiseeris Hispaania valitsust tegevusetuse eest ja lisas, et kõik on nende kätes. «Lihtsalt saatke need kaks somaallast siia tagasi... makske, mida nad nõuavad ja me saame koheselt vabaks. See on lihtne,» lausus kapten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles