Zatlers võitleb edutult Twitterisse tekkinud liba-Zatlersiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päris-Zatlers.
Päris-Zatlers. Foto: AP / Scanpix

Läti presidendikantselei on juba pikemat aega tulutult võidelnud suhtlusportaalis Twitter Valdis Zatlersi nime all valesissekannete paneku vastu.


Keegi kasutaja on juba üle aasta avaldanud Twitteris libateateid ja mõtteavaldusi Zatlersi nimel, juures ripub ka presidendi foto.

Muu hulgas annab vale-Zatlers teada, et ta kavatseb kolme päeva pärast «jalga lasta sellest paljaks riisutud riigist ja siirduda kuhugi, kus veel midagi varastada saaks». Võis siis kavatsevat president peaministrikoha välja loosida.

Presidendi pressisekretär Ilze Rassa ütles BNS-ile, et presidendikantselei on juba pool aastat selle isehakanud Zatlersiga võidelnud ja Twitterile kaebekirju saatnud, ent tulutult.

Rassa tõdes, et Twitteri peale Läti võimudel hammas ei hakka. Tema andmeil on samalaadsete jamadega kokku puutunud ka teiste riikide kõrged ametiisikud.

Twitteris «säutsub» näiteks Riia abilinnapea Ainars Šlesersina esinev isik.

Ent mõned Läti ametiisikud kasutavad Twitterit ka päriselt, näiteks siseminister Linda Murniece ning europarlamendi liige Sandra Kalniete.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles