Orkaan Ida on nõudnud El Salvadoris 91 inimelu

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähenev orkaan on nõudnud El Salvadoris 54 inimese elu.
Lähenev orkaan on nõudnud El Salvadoris 54 inimese elu. Foto: Reuters / Scanpix

El Salvadori räsinud teise kategooria orkaani Ida paduvihmad on põhjustanud üleujutusi ja mudavoole, milles on hukkunud juba vähemalt 91 ja jäänud kadunuks kümneid inimesi, teatas valitsus pühapäeval.


Siseminister Humberto Centeno nimetas olukorda «tragöödiaks» ja lisas, et päästetöötajad ei ole veel jõudnud kõikidesse raskesti ligipääsetavatesse piirkondadesse.

«Keskpäevase seisuga on kahjuks teada 91 surmajuhtumist kõigis viies kannatada saanud departemangus,» ütles Centeno ajakirjanikele viitega piirkondadele, milles valitsus kuulutas välja eriolukorra. «Ainuüksi San Vicente departemangus on kadunuks jäänud 60 inimest.»

Riigist üle käinud Ida jõudis pärastlõunal uuesti Kariibi merele ja võttis suuna Mehhiko lahele, kus paiknevad olulised nafta- ja maagaasiväljad.

El Salvadoris algasid tugevad vihmasajud laupäeva öösel, kui torm riiki räsima hakkas. Jõed tõusid üle kallaste ja mägise sisemaa piirkondades ujutasid mudalaviinid üle maanteid ning matsid enda alla elumaju.

Ametnike sõnul vaibuvad vihmad tõenäoliselt esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles