Orkaan Ida on nõudnud El Salvadoris 124 inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk-Ameerika riike eile räsinud teise kategooria orkaani Ida vihmade põhjustatud üleujutustes ja mudavooludes hukkus El Salvadoris vähemalt 124 inimest, Nicaraguas jäid tuhanded kodutuks.


El Salvadori president Mauricio Funes kuulutas õhtul välja eriolukorra viies departemangus.

Tsiviilkaitsejuhi Jorge Melendeze sõnul võib ohvreid veel lisanduda riigi idapiirkondadest Verapazist ja Tepetitanist.

Siseminister Humberto Centeno nimetas varem olukorda tragöödiaks ja lisas, et päästetöötajad ei ole veel jõudnud kõikidesse raskesti ligipääsetavatesse piirkondadesse.

«Ainuüksi San Vicente departemangus on kadunuks jäänud 60 inimest,» ütles Centeno ajakirjanikele viitega ühele viiest enim kannatada saanud departemangust.

Riigist üle käinud Ida jõudis pärastlõunal uuesti Kariibi merele ja võttis suuna Mehhiko lahele, kus paiknevad olulised nafta- ja maagaasiväljad.

USA Louisiana osariigi võimud kuulutasid välja eriolukorra, lisaks jälgivad orkaani teekonda kõrgendatud tähelepanuga ka naaberosariigid Florida, Mississippi ja Alabama.

El Salvadoris algasid tugevad vihmasajud laupäeva öösel, kui torm riiki räsima hakkas. Jõed tõusid üle kallaste ja mägise sisemaa piirkondades ujutasid mudalaviinid üle maanteid ning matsid enda alla elumaju.

Ametnike sõnul vihmad tõenäoliselt täna vaibuvad.

Atlandi ookeani 2009. aasta tormihooajal, mis kestab 1. juunist 30. novembrini, on olnud seni kaks orkaani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles