Reinfeldt: kritiseerijad ei mõista sideluure sisu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt Foto: SCANPIX
Rootsi peaministri Fredrik Reinfeldti sõnul ei kavatse valitsus muuta palju vastuseisu põhjustatud pealtkuulamisseadust, valitsusjuhi hinnangul pole kritiseerijad mõistnud selle tähendust.

Reinfeldt on sellisel seisukohal vaatamata 6 miljonile e-kirjale, mis protesti märgiks saadeti parlamendile, vahendas The Local.

«See (kritiseerimine) põhineb asjadel, mida seaduses pole ja hirmul kontrolliühiskonna pärast, kus keegi end hästi ei tunne,» rääkis valitsusjuht uudisteagentuurile TT.

Reinfeldti sõnul võib vääritimõistmine juhtuda sellest, et inimesed ei tunne luuresüsteemi tegutsemisviise.
Peaminister rõhutas, et telekommunikatsiooni spioneerimine on seotud välismaise infovahetuse jälgimisega, mitte üksikisikutega.

Kired uue seaduse ümber on lahvatanud lõkkele, mistõttu valitsus pole saanud korralikult selgitada, mida taoline seadus endaga kaasa toob.

Ajalehe Expressen algatatud kampaania tõi Riksdagi saadikute postkastidesse 6,6 miljonit e-kirja, milles vastustatakse pealtkuulamist ja nuhkimist.

Rootsi parlament andis kaitsejõududele kuuluvale raadiosidefirmale FRA (Försvarets Radioanstalt) õiguse jälgida üle riigipiiri kulgevat telekommunikatsiooni, lugeda e-kirju, kuulata pealt telefonikõnesid ja lugeda fakse.

Valitsuse kinnitusel on luuramise sihtmärgiks «välismaised ohud», mitte tavaliste inimeste elektrooniline kirjavahetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles