Somaalia piraadid kaaperdasid sõjatehnikat vedava laeva

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatavad Somaalia piraadid Keenias Mombasas.
Arvatavad Somaalia piraadid Keenias Mombasas. Foto: AP / Scanpix

Somaalia piraadid pidasid kinni Panama lipu all sõitva kaubalaeva Almezaan, mille lastiks oli Somaalia valitsusjõududele mõeldud sõjatehnika.


Mereröövlid nõuavad laeva vabastamise eest 3 miljonit dollarit ehk ligikaudu 31,3 miljonit krooni, vahendas Interfax netiväljaannet Merebülletään (Morskoi Bjulleten).

Uudisteportaali andmetel hõivasid piraadid Muqdisho sadama suunas liikunud laeva 7. novembril mitte väga kaugel Hobio sadamast, mis on üheks piraatide baasiks Somaalia idarannikul.

Hiljem toimetati laev lõunarannikul asuvasse Garakadi.

Praegustel andmetel on teada, et enne laeva hõivamist valmistuti Muqdisho sadamas mingi sõjalise lasti vastuvõtuks. Ka on teada, et laeva ja laadungi vastu tundis huvi islamirühmitus Al-Shabab.

Laeva operaatorfirma ja see, kellele laadung oli adresseeritud, kinnitasid, et 2000-tonnine last koosneb laiatarbekaupadest, näiteks elektroonikast.

Merebülletääni oletusel kavatsevad piraadid omastada relvi ja lahingumoona, kuna neil on seda hädasti vaja.

Almezaani 18-liikmelise meeskonna moodustavad India (15), Pakistani (2) ja Somaalia (1) kodanikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles