Ukrainas peeti kinni gripimaskidega hangeldanud ametnik

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Viktor Juštšenko kuulab farmatseudi juttu ühes Kiievi apteegis.
President Viktor Juštšenko kuulab farmatseudi juttu ühes Kiievi apteegis. Foto: AP / Scanpix

Ukraina julgeolekuteenistus pidas eile kinni ühe Kiievi kommunaalettevõtte ametniku, kes teenis raha tasuta väljajagamiseks mõeldud näomaskide müügiga.


Ametnik pidi Ševtšenski rajoonis jagama laiali kümneid tuhandeid maske, vahendas proUA. Tegelikkuses müüs ta need 30 000 grivna ehk 38 400 krooni eest maha.

Hangeldaja peeti kinni tänaval kõndides, mil ta viis ostjale maske sisaldanud karpe.

Prokuratuur andis loa algatada spekulandi vastu kriminaalasi kelmust puudutava paragrahvi alusel.

Ukrainas kuulutati seagripiepideemia ametlikult välja 30. oktoobril, mitu oblastit pandi karantiini. Gripi ja ägeda hingamisteede haiguse tõttu on riigis surnud kokku üle 150 inimese.

Epideemia kutsus Ukraina apteekides esile kiremöllu, paljudes kohtades müüdi meditsiiniliste maskide tagavarad ruttu läbi. Nappust kompenseeritakse välismaalt saabuvate humanitaarsaadetiste abil.

Eile tuli ilmsiks, et Ukraina monopolidevastane komitee uurib seoses farmaatsiakompaniidega 72 juhtumit. Portaal Novosti-Ukraina teatel kahtlustatakse neid ravimite ja näomaskide hindade põhjendamatus tõstmises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles