Arctic Sea suundus Alžeeriasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea
Kaubalaev Arctic Sea Foto: AP / Scanpix

Skandaalse kaaperdamislooga tuntuks saanud kuivlastilaev Arctic Sea väljus Malta sadamast ning suundus Alžeeriasse, teatas aluse omanikfirma Solchart Soome büroo kolmapäeval.


«Kapten saatis just teate, et alus väljus lootsi abil Valletta sadamast Maltal,» kinnitas ettevõtte esindaja Interfaxile.

Tema sõnul jätkab Arctic Sea piraatide katkestatud teekonda ning suundub Alžeeriasse Bejaia sadamasse, kuhu peab toimetama saematerjalilasti.

Algselt pidanuks Arctic Sea Maltalt lahkuma 6. novembril, ent bürokraatia pidurdas aluse teeleasumist.

«Viivitus oli seotud sellega, et Malta merevõimud kontrollisid dokumente, laeva valmisolekut häireolukorraks,» selgitas ta.

Maltal registreeritud Arctic Sea lahkus 22. juulil 1,7 miljonile dollarile hinnatud puidulastiga Soome sadamast Alžeeriasse. On spekuleeritud, et Iisraeli luureteenistus jagas Venemaa salateenistusele teavet, mille kohaselt on laeva lastiks Iraanile mõeldud Vene õhutõrjerakteid S-300.

Neid kahtlusi suurendas ka Venemaa käitumine, kuna Vene merevägi pidas laeva kinni 17. augustil Atlandi ookeanil. Venemaa arreteeris aluselt kaheksa meest, keda süüdistab aluse kaaperdamises Läänemerel vaid päev pärast Soomest lahkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles