Kommunismiaja agentide avalikustamine valmistab Tšehhi luurele muret

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi tüdrukud Lahesõja ajal USA saatkonna ees meelt avaldamas. Tšehhi luure teatel ei tohiks avalikuks teha toona selles piirkonnas tegutsenud Tšehhoslovakkia agentide nimesid.
Iraagi tüdrukud Lahesõja ajal USA saatkonna ees meelt avaldamas. Tšehhi luure teatel ei tohiks avalikuks teha toona selles piirkonnas tegutsenud Tšehhoslovakkia agentide nimesid. Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Kommunistliku Tšehhoslovakkia luuretöötajate nimekirja avalikustamine võib avaldada negatiivset mõju Tšehhi riiklikele huvidele, teatas sealse luureteenistuse UZSI pressiesindaja Bohumil Srajer.

UZSI esindaja sõnul valmistab neile muret see, et avalikud on ka pärast 1989. aastat riskantsetes piirkondades, näiteks Pärsia lahe ümbruses, töötanud agentide nimed. «Need inimesed ootavad õigustatult, et nende isikut ja turvalisust ei pandaks ohtu,» ütles Srajer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles