Tšetšeenias taastusid pärast 15-aastast vaheaega rahvusvahelised lennud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilennuk Tu-134 Groznõi lennujaamas 2007. aasta märtsis.
Reisilennuk Tu-134 Groznõi lennujaamas 2007. aasta märtsis. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Täna väljus sõdadest räsitud Tšetšeeniast esimene rahvusvaheline lend viimase 15 aasta jooksul, kandes sadu palverändureid Saudi Araabiasse, vahendas AFP piirkonna valitsuse pressiteadet.


«Tänane sündmus on suur edu meie rahva jaoks,» ütles Tšetšeenia president Ramzan Kadõrov pealinna Groznõi lennujaamas, kuhu ta oli tulnud ära saatma reisilennukit Boeing-757, mille pardal olid esimesed 200 palverändurit.

«Me kõik teame, milliste raskustega meie palverändurid ja need, kes neid ära saadavad, pidid Saudi Araabiasse lendamise nimel silmitsi seisma,» ütles Kadõrov.

Saudi Araabiasse on kavas kokku seitsme lennukiga toimetada umbes 2000 tšetšeeni ning valitsuse kinnitusel taastuvad rahvusvahelised liinilennud juba «lähimas tulevikus».

Vene valitsus nimetas Groznõi lennujaama sel kuul rahvusvahelistele standarditele vastavaks ning eemaldas piirangud, mis ei lubanud sellel seni välislende teenindada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles