Helsingi politsei sekkus eestlaste prostitutsiooniärisse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituudid
Prostituudid Foto: AFP / Scanpix

Helsingi politsei sekkus jõuliselt eestlaste korraldatud prostitutsiooniärisse, mille eesmärgiks oli laieneda pealinna lähiümbrusesse.


Kõik sai alguse eelmise aasta suvel süüdi mõistetud mehest, kellele kohus määras tingimisi karistuse kupeldamise eest, kirjutab Ilta-Sanomat.

Juulis sai politsei teate, et Helsingis tegutseb Eestist juhitav jõuk, kelle kontrolli all on lõbutüdrukud.

Lisauurimine tõi välja, et tegevuse eesmärgiks oli majandusliku kasu teenimine. Nn äritegevus oli hästi organiseeritud, igal jõugu liikmel oli oma kindel ülesanne.

Grupp plaanis oma tegevust laiendada, kui politsei nende tegevusse sekkus. Komissar Seppo Sillanpää sõnul plaaniti hakata vahendama alla 18-aastaseid tütarlapsi.

Trellide taha saadetud mehe ja veel kahe eestlase ülesandeks oli värvata naisi, hoida neid Helsingis ööbimispaigas, organiseerida teile tegevuskohad ja panna internetti kuulutusi. Lisaks sellele töötasid nad turvameeste ja autojuhtidena.

Algul töötas nende heaks kaks naist. Nad tegutsesid peamiselt hotellides, kuid ka paaris korteris. Teenuste hinnad jäid 70-150 euro vahemikku (1095-2350 krooni).

Naised tegid Soome mõnepäevaseid reise. Augustis läksid organisaatorid riidu ja jõugu liider hakkas otsima uusi abilisi, kes hakkaksid vahendama naisi Eestist Soome.

Augusti lõpus värbasid kahtlustatavad Eestist ja Lätist Soomes olevatele tööotstele mitu naist, kes sinna aga ei jõudnudki, kuna üks meestest peeti kinni.

Uuringuid ja küsitlusi viidi läbi ka Tallinnas koostöös Eesti politseiga. Asi peaks jõudma kohtusse novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles