Prantsusmaal kadunud inkassaator andis end ise üles

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Musulin
Tony Musulin Foto: AFP / Scanpix

11,6 miljoni euroga põgenenud Prantsuse inkassaarotor Toni Musulin andis end täna Monacos politseile üles, teatab uudistevõrk AFP.

Musulini soomustatud auto leiti mahajäetuna 5. novembril Prantsusmaal Lyoni linnast. Masinast oli kadunud 49 kotti sularahaga. Kaks päeva hiljem leidis politsei üheksa miljonit kadunud eurot üles lähedalasuvast garaažist.

Juhtumit uurinud politseinikud kartsid, et endisest Jugoslaaviast pärinev 39-aastane Musulin võib pageda ülejäänud rahaga Balkanile. Sestap palus Interpol tema leidmiseks abi kõigilt oma 185 liikmesriigilt.

Lyonist 500 kilomeetrit lõunasse jäävas Monacos välja ilmunud Musulin oli AFP teatel ilmselgelt segaduses. «Ta käitus kummaliselt, kui end üles andis. Me ei saa siiani aru, miks ta nii tegi,» tunnistas üks anonüümsust palunud Monaco ametnik. «Me ei tea isegi seda, kas ta mõistis, et on Monacos.»

Uudistevõrgu andmeil andsid Monaco korrakaitsjad Musulini juba oma Prantsuse kolleegidele üle. AFP allika teatel ei saanud Monaco korrakaitsjad Musulini arreteerida, sest neil polnud selleks rahvusvahelist orderit. Sestap eskortisid nad kahtlusaluse käeraudadeta piirile, kus ta andis nõusoleku vastata Prantsuse politsei küsimustele.

Et tema tabamiseks vägivalda ei kasutatud, võib Musulini varguses süüdi mõistmise korral oodata kuni kolmeaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles