Antarktikas lõksu jäänud jäämurdja liigub üliaeglaselt avamere poole

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene jäämurdja Kapten Hlebnikov Antarktikas.
Vene jäämurdja Kapten Hlebnikov Antarktikas. Foto: Reuters / Scanpix

Antarktikas Weddelli merel lõksu jäänud Vene jäämurdja Kapten Hlebnikov, mis ootas väikses lahesopis ilma paranemist, liigub nüüd aeglases tempos avamere poole.


Laeva kapten Viktor Vassiljev teatas Kaug-Ida merelaevandusametile, et viimase 24 tunni jooksul on laev liikunud edasi umbes 2,8 kilomeetrit, vahendas Interfax.



Jäämurdja asukohas puhub praegu nõrk tuul, mille kiirus ulatub vaid 5 meetrini sekundis, seetõttu suurt jäänihet oodata pole.

Harvade jäätükkidega piirkonnani, kus laev saaks rahulikult oma teekonda jätkata, on laevandusameti väitel jäänud veel 9,3 kilomeetrit.

Ameti esindaja lisas, et kõnealuses piirkonnas muutub ilm aeglaselt. «Selleks, et jääkamakad satuksid laeva teele ette, läheks vaja umbes 15 meetrit sekundis puhuvat tuult,» täpsustas ta.

Kapten Hlebnikov jäi lõksu pühapäeval, kui sattus triivjää piirkonda. Antarktika-kruiise läbi viiva laeva pardal on 105 reisijat, neist 80 on britid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles