Somaalia piraadid ründasid taas Maersk Alabamat

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maersk Alabama
Maersk Alabama Foto: AP / Scanpix

Täna ründasid Somaalia piraadid juba teist korda viimase seitsme kuu jooksul USA lipu all sõitvat kaubalaeva Maersk Alabama, kuid alusel õnnestus mereröövlite küüsist siiski pääseda, kirjutab ajaleht USA Today.

Automaatrelvadega piraadid ründasid Maersk Alabamat varahommikul umbes 350 meremiili kaugusel Somaalia rannikust. Laeva pardal olnud turvameeskond avas neile aga vastutule ja suutis nii kaaperdamise ära hoida.

Euroopa Liidu piraatlusvastase operatsiooni Atalanta kõneisik komandör John Harbour nimetas Maersk Alabama teistkordset kokkupuudet piraatidega puhtaks juhuseks.  

«See pole esimene kord, kui üht alust rünnatakse teist korda, ning see on võimalus, millega riskib iga seda piirkonda läbiv laev,» nentis Harbour. «Vähemalt oli sel korral alusel kaitsemeeskond, kes suutis rünnaku tõrjuda.»

Tänavu aprillis õnnestus piraatidel Maersk Alabama kaaperdada ja selle kapten Richar Phillips pantvangi võtta. Phillipsit peeti päästepaadis relvastatud valve all mitu päeva enne, kui sõjaväelastel õnnestus ta väga julge öise operatsiooni käigus vabastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles