Osama bin Ladeni salapära võlub naisi

Merit Kopli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hoolimata sellest, et esiterrorist Osama bin Laden elab Afganistanis kuskil koopas, pole pikka aega habet piiranud ja kannab hõlsti, kogub ta populaarsust läänemaailma naiste seas, kes kiidavad ta ilmekaid silmi ja seksikust.

Shveitsi ajakirja Facts kommentaator kirjutas internetiküljel, et üha enam kohtab ta naisi, kes bin Ladenit imetlevad. «Tal on nii imelised mõtlikud silmad,» olevat üks naiskolleeg talle teatanud.

Aristokraatlik nina

«Ja see aristokraatlik nina, täpselt nagu ühel dzhentelme-nil,» kiitis teine töökaaslane ja kolmas arvas, et «olgu bin Laden teinud mida tahes, kindlasti on ta mees, kes suudab naist kaitsta».

Üks Factsi naisajakirjanik olevat aga märkinud, et Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) koduleheküljel ei tohiks tagaotsitava bin Ladeni mustvalge foto kohal kirjas olla mitte «maailma tagaotsituim inimene», vaid «maailma seksikaim mees».

Ameerika online-ajakirja Salon väitel (www .salon.com) on bin Ladeni ilmekatest silmadest ja karismaatilisusest vaimustunud ka ameeriklannad, kes ometigi peaksid tema peale enim viha kandma.

Ajakirjanik Joan Walsh kirjutab Salonis, et bin Ladeni edu saladuseks on tema väline sarnasus Jeesusega.

Suurbritannia ajaleht Sunday Telegraph (www.portal.telegraph.co.uk) selgitas aga bin Ladeni populaarsust naiste seas teaduslikult tõestatud terrorifenomeniga ehk omamoodi Stockholmi sündroomiga.

Tavaliselt kasutatakse seda terminit juhul, kui pantvangid leiavad üksmeele pantvangivõtjatega ja neisse isegi armuvad.

Ühele Lääne-Rumeenias Aradi linnas elavale naisele meeldis aga niivõrd bin Ladeni nimi, et ta pani selle oma pojale. Rumeenia ajakirjandus nimetab bin Ladenit «ben Ladeniks» ja kuna noor ema seda nime alailma raadiost ja telekast kuulis, panigi ta lapsele nimeks Stefan Benladen.

Meeldiv kõla

Mustlannast ema sõnul ei teadnud ta üldse, et sellist nime kannab maailma tagaotsituim terrorist, temale olevat nime kõla lihtsalt väga meeldinud.

Samas on ka vastupidiseid näiteid, kus bin Ladeni nimi võib pahandusi põhjustada. Ohtlikuks keeleks on saanud terrori ajal just saksa keel, eriti juhul, kui sellest keelest sõnagi aru ei saada.

Kaks sakslasest veoautojuhti sattusid uudisteagentuuri dpa teatel Itaalia piiril sekeldustesse, kui üks teisele hüüdis: «Ich bin im Laden!» (ma olen poes).

Saksa keelt mitte mõistvad Itaalia piirivalvurid andsid seepeale häire ja otsisid meeste veoautot kümme tundi läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles