Obama: ELi uus president teeb Euroopast tugevama partneri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: Reuters / Scanpix

USA president Barack Obama tervitas eile Euroopa Liidu esimese presidendi nimetamist, öeldes, et see muudab Euroopa veelgi tugevamaks partneriks Ühendriikide jaoks.


Eile Aasia ringreisilt koju naasnud Obama esines õnnesoovidega pärast seda, kui liikmesriigid nimetasid eile hilisõhtul Belgia peaministri Herman Van Rompuy ELi Ministrite Nõukogu esimeseks alaliseks eesistujaks ja briti Catherine Ashtoni välis- ja julgeolekupoliitika kõrgeks esindajaks, vahendas AFP.

Ametikohad «tugevdavad ELi ja võimaldavad sel saada veelgi jõulisemaks Ühendriikide partneriks,» teatas Valge Maja. «Ühendriikidel ei ole julgeoleku ja heaolu edendamisel maailmas ühtki tugevamat partnerit kui Euroopa.»

Eraldi avalduses ütles välisminister Hillary Clinton, et Van Rompuy ja Ashtoni valimine on Euroopa jaoks tähtis verstapost ning nimetas Ashtonit oma ametiõeks.

«Nende väljapaistvate liidrite valimisega olen ma kindlam kui kunagi varem, et koos suudame üles ehitada rahumeelsema ja jõukama maailma,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles