Tadžikistanis suri Vene ohvitserilt peksa saanud naine

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväelased paraadiks harjutamas.
Vene sõjaväelased paraadiks harjutamas. Foto: Reuters / Scanpix

Vene sõjaväelaselt Tadžikistanis Kulobi linnas korduvalt peksa saanud Andželika Golovina suri nädal pärast peksmist, teatab Raadio Vabaduse kodulehekülg.

Kulobi politsei kõneisik Rustamhon Botõrov teatas eile, et Golovina suri maksapuudulikkusesse, mille põhjuseks oli ilmselt hepatiit. Botõrovi sõnul sai Golovina nädal enne seda vigastusi, kui Hatloni provintsis teeniv Vene sõjaväe ohvitser teda peksis.

Vene sõjaväe kohalolek on Kulobi elanikes pahameelt tekitanud varemgi. Kohalik elanik Hairiddin Sadullojev rääkis Raadio Vabadusele, et Vene sõdurid terroriseerivad neid omavahel kakeldes ja möödujaid rünnates.

Septembris mõisteti kaks Vene sõdurit süüdi Qurghon-Teppas taksojuhi tapmises.

Kulobi baasi peetakse tähtsaks Tadžikistani ja Afganistani piiri valvamise kohaks. Ühtekokku teenib Tadžikistanis umbes 7000 Vene sõjaväelast, lisaks Kulobile on neil baasid veel Dušanbes ja Qurghon-Teppas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles