Vene allveelaeval tekkis Mustal merel probleem

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveelaev Alrosa Sevastoopoli lähedal.
Allveelaev Alrosa Sevastoopoli lähedal. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene allveelaev katkestas eile Mustal merel õppeülesande täitmise ning pöördus tagasi baasi, ilmselt oli tegemist mootoriprobleemiga, teatas uudisteagentuur RIA Novosti.


Diiselgeneraatoriga allveelaev Alrosa oli õppeülesannet täitmas, kui tekkis probleem, ütles agentuur viitega Venemaa Musta mere laevastiku allikale.

Allika sõnul ei olnud Kilo-klassi aluse meeskond ohus. Alrosa on ainus töökorras allveelaev Musta mere laevastikus, mis baseerub Ukrainas Sevastopolis.

Kilo-klassi kuuluvatel allveelaevadel on tavaliselt umbes 50-liikmeline meeskond ning laev tegutseb suhteliselt madalas vees.

Vene laevastik ei ole teadet kommenteerinud.

Ukraina uudisteagentuur UNIAN teatas varem, et Alrosa oli saatnud eile hommikul välja hädakutsungi SOS ning et kolm sõjalennukit saadeti alusele appi.

Vene uudisteagentuur Interfax aga kinnitas viitega Musta mere laevastiku allikale, et mingit hädakutsungit välja ei saadetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles