Aserbaidžaani riigipea ähvardas Armeeniat sõjaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaani president Ilham Alijev.
Aserbaidžaani president Ilham Alijev. Foto: AFP / Scanpix

Aserbaidžaani president Ilham Alijev hoiatas eile, et ta on valmis Mägi-Karabahhi küsimuses Armeenia vastu jõudu kasutama, kui täna algavatel rahukõnelustel edu ei saavutata.


Alijevi sõnul on Münchenis algavad läbirääkimised viimane lootus Mägi-Karabahhi küsimust rahumeelsel teel lahendada, vahendas

BBC

.

Piirkonnas on pärast aastatel 1991-1994 peetud verist sõda kehtinud vaherahu ning praegu Armeenia kontrolli all olevat enklaavi nimetavad mõlemad riigid enda osaks.

Alijev ütles eile riigitelevisioonis, et kui kõnelustel läbimurret ei tule, ei jää tal midagi muud üle kui jõudu kasutada. «Meil on täielik õigus oma maad sõjaväeliste meetmete abil vabastada,» ütles ta.

Läbirääkimistel osalevad lääne diplomaadid on siiski avaldanud lootust, et olukord nii dramaatiliseks ei muutu.

BBC korrespondendi sõnul kasutas Alijev karmimaid sõnu kui kunagi varem, kuna kõnelused leiavad aset ajaloolisel ajal - Armeenia ja Aserbaidžaan kohtuvad esimest korda pärast seda, kui aserite liitlane Türgi taastas Armeeniaga diplomaatilised suhted.

Vaatlejate sõnul on see Aserbaidžaani isolatsiooni jätnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles