Chávez kaitses terrorist Šaakal Carlost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Hugo Chávez.
Venezuela president Hugo Chávez. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela president Hugo Chávez kaitses reedel Prantsusmaal elu lõpuni vangi mõistetud rahvuskaaslast Šaakal Carlost, kes pole tema arvates terrorist, vaid suur revolutsionäär, edastas

BBC

.


Lisaks sellele kiitis rahvusvaheliste sotsialistlike poliitikute ees kõnelenud Chávez Zimbabwe presidenti Robert Mugabet, Iraani riigipead Mahmoud Ahmadinejadi ja Uganda kunagist türanni Idi Amini.

Carlos, õige nimega Ilich Ramirez Sánchez, sai maailmas 1970ndatel kurikuulsaks pärast mitmeid pommirünnakuid, pantvangistamisi ja atentaate Euroopas.

Ta vahistati Sudaanis 1994. aastal ja anti üle Prantsusmaale, kus ta mõisteti vangi kahe Prantsuse luureohvitseri ja ühe väidetava nuhi tapmises 1975. aastal.

«Ma kaitsen teda. Ma ei hooli, mida homme Euroopas öeldakse,» ütles Chávez, kelle arvates mõisteti Carlos süüdi ebaõiglaselt, ning nimetas teda üheks Palestiina Vabastusorganisatsiooni suurimaks võitlejaks.

Chávez on varem Carlost sõbraks kutsunud ning oli temaga väidetavalt minevikus kirjavahetuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles