Armee: Filipiinide inimröövi käigus tapeti 21 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide sõdurid.
Filipiinide sõdurid. Foto: AFP / Scanpix

Sadakond relvastatud isikut röövis esmaspäeval Filipiinide lõunaosas 30 inimest, kellest kakskümmend üks leiti tapetuna, teatas regiooni sõjaväejuht.


«Meie eriüksused jõudsid piirkonda, kuhu röövitud viidi. Leidsime 21 kuulihaavadega surnukeha. Ülejäänud röövitute otsingud jätkuvad,» ütles kindralmajor Alfredo Cayton.

Kinnitamata andmetel olid röövijateks kohaliku mõjuka poliitiku toetajad, kes üritasid takistada rivaalitseva kandidaadi esitamist eelseisvateks valimisteks.

Röövitute seas oli kohaliku linnapea Esmael Mangundadatu naine, kes kavatses esitada oma abikaasa provintsi kuberneri kandidaadiks, kaks advokaati ja mitu kohalikku ajakirjanikku. Röövitud viidi Filipiinide lõunaosa Mindanao saare Maguindanao provintsi mägipiirkonda.

Filipiinide üld- ja kohalikud valimised toimuvad järgmise aasta mais. Kandidaatide registreerimine algas eelmisel nädalal.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles