Ühtse Venemaa kongressil kukkus kaks inimest tribüünilt alla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Peterburis asuvale saalile, kus toimub võimuerakonna Ühtne Venemaa kongress.
Vaade Peterburis asuvale saalile, kus toimub võimuerakonna Ühtne Venemaa kongress. Foto: AP / Scanpix

Vene võimuerakonna Ühtne Venemaa hiljutisel kongressil kukkus kaks inimest lavalt alla ja sai kergelt viga.


Intsident, mille tulemusel üks vigastatutest viidi haiglasse, oli põhjustatud ürituse korraldamisel tekkinud puudustest, kirjutab tänane Kommersant.

Saali püstitatud 3 meetri kõrgustele tribüünidele polnud pandud piirdeid, toolid olid asetatud tihedalt tribüüni serva, kuhu oli jäetud vaid kitsas läbikäik.

Taoline toolide paigutus tähendas seda, et mingil hetkel kukkus tribüünilt maha Jamali Neenetsi autonoomset ringkonda föderatsiooninõukogus esindav pankur Dmitri Ananjev.

Senaator abi ei vajanud - ta tõusis ise püsti ja püüdis seejärel naasta tribüünile, kuid selle kõrguse tõttu polnud tema püüdlustel edu.

Mõni minut hiljem kukkus tribüünilt alla Peterburi asekuberner Alla Manilova. Tema aga ise püsti tõusta ei suutnud. Naine toimetati teiste abil saalist välja ja kiirabiauto sõidutas ta haiglasse. Vigastuste iseloomu kohta pole teavet jagatud, kuid kongressi organisaatorite kinnitusel asekuberner tõsiselt viga ei saanud.

Erakonna täitevkomitee juht Andrei Vorobjov lubas selgitada välja intsidendi põhjuse ja süüdlased.

Vorobjov rääkis Kommersandile, et pöördub arupärimisega firma poole, kes vastutas saali ettevalmistuse ja ülesehituse eest.

Ühtse Venemaa XI kongress leidis aset 21. novembril Peterburis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles