Berlusconit kahtlustatakse sidemetes maffiaga

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Silvio Berlusconi.
Itaalia peaminister Silvio Berlusconi. Foto: AP / Scanpix

Itaalia skandaalset valitsusjuhti Silvio Berlusconit kahtlustatakse otsesidemetes maffiaga.




Skandaalide keskmesse sattunud Itaalia värvika peaministri ümber lahvatanud lamendil ei näi lõppu tulevat, sest nüüd väidab üks süüdimõistetud maffiategelane Gaspare Spatuzza, et valitsusjuht oli 90ndatel Sitsiilia kurikuulsa maffia Cosa Nostra ristiisa poliitiline kaitsja, kirjutas The Times.

Võimudega koostööle asunud Spatuzza sõnul kinnitas maffiaklanni ristiisa Giuseppe Graviano talle 1994. aastal, et tema poliitiliseks kaitsjaks on parempopulistliku erakonna Forza Italia asutanud Berlusconi.

Spatuzza annab kohtus tunnistusi 4. detsembril, kuid Berlusconi advokaadi Niccolò Ghedini sõnul on Spatuzza väited alusetud ja neid ei saa tõestada.

Oktoobris võttis Itaalia kõrgeim kohus end Itaalia poliitika Jeesus Kristuseks nimetanud Berlusconilt puutumatuse, kuna leidis, et valitsusjuhti õigusemõistmise eest kaitsev seadus on põhiseadusega vastuolus.

Berlusconi peab nüüd kohtu ette, sest teda süüdistatakse korruptsioonis. Lisaks sellele on Berlusconi peaministritooli kõikuma löönud ka tema ümber lahvatanud lõbutüdruku-skandaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles