Video: Osama bin Ladeni kodu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Purukspommitatud majadekompleks Lõuna-Afganistanis Kandahari provintsis, mida Natochannel oma seekordses videolõigus näitab, oli kunagi Osama bin Ladeni residents.

Tarnak Farms oli omal ajal Al Queda treeningbaas.

Praegu seal OMLT treeningmeeskonnas Afganistani armee sõdureid välja õpetava major Paul Spanneri sõnul ehitasid selle hoone algselt venelased. Seal elas üsna jõukas afgaani perekond, kes aga põgenes Kandaharist Nõukogude okupatsiooni lõpus. Nende asemel kolisid sisse araablased ja sellest sai terroristide baas Lõuna-Afganistanis.

Natochanneliga rääkiv kohalik jutustab, et Al Queda asus seal koos oma perede ja sõduritega. See oli nende baas. Seal on üles võetud ka videolõik otse pärast 11. septembri rünnakuid tehtud Osama bin Ladeni avaldusega, kus too ähvardas ameeriklasi surma ja hävinguga.

Pärast 11. septembri terrorirünnakuid, kui selgus, et mõned terroristid baseerusid just seal, pommitasid seda kompleksi Ühendriikide hävituslennukid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles