Filipiinide veresauna ohvrite arv tõusis 52ni

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Filipiinide politsei leidis riigi lõunaosast veel kuus poliitilise massimõrva ohvrit, mis kasvatas esmaspäevases rünnakus hukkunud inimeste koguarvu 52ni.

Politsei seostab veresaunaga president Gloria Arroyo lähedast poliitilist liitlast Datu Unsay linnapead Andal Ampatuani, kuid seni pole korrakaitsjad mõrvaga seoses ühtegi isikut veel kinni pidanud, vahendas AFP. 

President Arroyo on aga lubanud, et massimõrva süüdlased saavad õiglase karistuse, kuid riigipea hoidus otsestest süüdistustest.

Umbes sadakond tundmatut kurjategijat röövis esmaspäeval Maguindanao provintsis kümneid inimesi, kes olid teel valimisjaoskonda, et esitada järgmisel aastal toimuvateks valimisteks oma kandidaat Esmael Mangudadatu, kui väidetava konkurendi palgatud rühm relvastatud kurjategijad nad esmalt röövis ja seejärel juba tappis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles