Ojuland: Ashton võtku Gruusia konfliktis selge seisukoht

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catherine Ashton.
Catherine Ashton. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland ütles Strasbourgis kohtumisel Gruusia asepeaministri Giorgi Baramidzega, et uus Euroopa Liidu välisminister paruness Catherine Ashton võtku Gruusia konflikti osas selge seisukoht.

«Euroopa Liidu uus loodav välissuhtlemisstruktuur eesotsas paruness Catherine Ashtoniga peab viivitamatult Gruusia -Venemaa konfliktiga tegelema ja aitama kaasa Gruusia territoriaalse terviklikkuse taastamisele ning rahvusvahelise õiguse aktide elluviimisele piirkonnas,» vahendas pressiesindaja Ojulandi sõnu.

Ojuland lubas antud teema järgmisel nädalal toimuval parlamendi väliskomisjoni kohtumisel Ashtoniga üles võtta.

Baramidze sõnutsi on Gruusia-Venemaa suhted endiselt väga keerulised, Venemaa jätkab provokatsioone ega täida endale võetud rahvusvahelisi kohustusi okupeeritud territooriumitel Lõuna-Osseetias ja Abhaasias.

Gruusia asepeaminister hoiatas, et Venemaa võib uuesti Gruusiat rünnata ja palus, et Euroopa Liit aitaks teha kõik selleks, et võimalikku uut konflikti ara hoida. Baramidze pidas väga oluliseks, et Euroopa Liidu missioonid pääseks okupeertiud territooriumitele, mida Venemaa endiselt ei luba.

Täna mingeid julgeolekugarantiisid Euroopa Liidul Gruusiale pakkuda ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles