Filipiinide politsei vahistas 57 inimese mõrvas kahtlustatava

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Filipiinide võimud vahistasid poliitiku, keda peetakse peamiseks kahtlusaluseks vähemalt 57 inimese elu nõudnud veresaunas.


Siseministri Ronaldo Puno sõnul pidasid võimud kinni Andal Ampatuani, kes viidi pealinna Manilasse. Siiski pole teada, kas oma süüd eitav mees on ka ametlikult arreteeritud, vahendas Reuters. 

Ampatuani näol on tegemist president Gloria Arroyo lähedase poliitilise liitlase Datu Unsay linnapea Andal Ampatuani samanimelise pojaga. President Arroyo on lubanud, et massimõrva süüdlased saavad õiglase karistuse, kuid riigipea hoidus süüdistamast Ampatuani mõjuvõimsat perekonda.

Umbes sadakond tundmatut kurjategijat röövis esmaspäeval Maguindanao provintsis kümneid inimesi, kes olid teel valimisjaoskonda, et esitada järgmisel aastal toimuvateks valimisteks oma kandidaat Esmael Mangudadatu, kui väidetavalt Ampatuani käsul palgatud rühm relvastatud kurjategijad nad esmalt röövis ja seejärel tappis.

Seejuures on linnapea Ampatuan teinud ettevalmistusi, et tema poeg saaks Maguindanao kuberneriks. Ohvrite sugulase sõnul korraldasidki Ampatuani toetajad veresauna, et vastaskandidaat Mangudadatu ei saaks kuberneriks kandideerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles