Istanbulis rünnati USA konsulaati

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi televisiooni teatel ründasid tundmatud isikud täna politseinikke USA diplomaatilise esinduse kompleksi ees Istanbulis, tappes nii korravalvurid kui hukkudes ka ise tulevahetuses.

USA saatkonnast Ankaras kinnitati, et nad on intsidendist teadlikud, kuid pole saanud täpsemaid andmeid, vahendas Reuters. Teleuudistes näidati nelja surnukeha, ehkki algselt teatati vaid kahe politseiniku hukkumisest.

Anatolia uudisteagentuur teatas aga hiljem, et kokku sai tulevahetuses surma koguni kuus inimest – kolm politseinikku ja kolm ründajat – ning veel üks politseinik ja üks tsiviilautojuht said vigastada.

Kinnitatud andmed esitas meediale kohalik kuberner Muammer Guler, kelle sõnul võtsid autoga saabunud ründajad sihikule politsei valveposti Istinye linnaosas asuva konsulaadikompleksi müüri ees, vahendas AFP.

Lahing kestis umber veerand tundi. Üks korravalvurites hukkus kohapeal, kaks ülejäänut surid hiljem haiglas. Türgi julgeolekujõud alustasid suurt operatsiooni relvastatud kurjategijate tabamiseks.

Türgis tegutsevad erinevad äärmusrühmitused ning aastate jooksul on relvastatud rünnakuid võimude vastu korraldanud nii maoistid, trotskistid, islamistid kui ka kurdi separatistid.

2003. aasta novembris korraldatud rünnakutes kahe sünagoogi, panga ja Briti konsulaadi vastu hukkusid kümned inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles