Afganistani sõda neelas brittide UFO-asutuse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kaitseministeerium lubab UFOdel edaspidi nende maa kohal vabalt ringi lennata, kui nad radarile jälgi ei jäta.
Briti kaitseministeerium lubab UFOdel edaspidi nende maa kohal vabalt ringi lennata, kui nad radarile jälgi ei jäta. Foto: Top Photo / SCANPIX

Afganistani sõda on nõudnud taas ühe ohvri: Suurbritannias pole enam ametiasutust, mis tegeleks laupäeva õhtul teel pubist koju UFOt märkavate inimeste tähelepanekutega. Nimelt pani Briti valitsus kinni kaitseministeeriumi allasutuse, mis uuris üle poolesaja aasta inimeste teateid UFOdest, leides, et raha oleks arukam kasutada maisematele asjadele, kirjutab uudistevõrk AFP.

1. detsembril pandi kinni telefoniliin ja emailiaadress, millele inimesed võisid läkitada infot UFOde kohta.

«Kaitseministeeriumil pole mingit seisukohta maavälise elu eksisteerimise või mitteeksisteerimise kohta,» seisis nende avalduses. «Sellegipoolest pole rohkem kui 50 aasta jooksul ükski teade UFO kohta osutunud võimalikuks ohuks Ühendkuningriigile.»

«Kaitseministeeriumil pole erivahendeid selliste nähtuste olemuse tuvastamiseks. Kaitsealast kasu sellisest uurimisest ei tõuse ning see oleks kaitsealaste ressursside sobimatu kasutamine,» jätkas avaldus.

UFO-uuringutega tegelenud kaitseministeeriumi töötaja viidi üle teisele tööle.

«Meie vahendid on koondatud tähtsaimale prioriteedile – Afganistani eesliinile,» ütles ministeeriumi pressiesindaja. «Iga tõsiseltvõetavat ohtu Ühendkuningriigi õhuruumile märgataks meie 24/7 töötava radarisüsteemiga ning sellega tegeleksid kuningliku õhuväe hävitajad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles