Bin Ladeni asukoha kohta pole aastaid luureandmeid

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma tuntuim terrorism Osama bin Laden on end varjanud juba aastaid ning ilmunud avalikkuse ette vaid videoläkitustes.
Maailma tuntuim terrorism Osama bin Laden on end varjanud juba aastaid ning ilmunud avalikkuse ette vaid videoläkitustes. Foto: AP / Scanpix

USA ei tea, kus Al-Qaeda juht Osama bin Laden end varjab, ja pole tema asukoha kohta juba aastaid korralikku luureteavet saanud.


Kaitseminister Robert Gates ütles telekanalis ABC näidatavas saates «This Week», et ta ei saa kinnitada teateid, nagu oleks üks kinnipeetav sel aastal Bin Ladeni Afganistanis näinud, vahendas uudisteagentuur BNS.

«Me ei tea kindlalt, kus Osama bin Laden on. Kui teaksime, siis läheksime ja võtaksime ta kinni,» ütles Gates ABC avaldatud saatelõikudes.

Küsimusele, millal USA viimati Bin Ladeni asukoha kohta häid luureandmeid sai, vastas Gates: «Minu arvates on sellest mitu aastat möödas.»

BBC teatas sellel aastal, et ühe pakistanlasest kinnipeetava sõnul oli bin Laden jaanuaris või veebruaris Ida-Afganistanis Ghaznis.

USA väliskomisjon avaldas eelmise kuu lõpus raporti, milles heidetakse endisele presidendile George W. Bushile ja USA sõjaväejuhtide ette bin Ladeni käest laskmist Tora Bora koobastes 2001. aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles