FSB väidab, et nende arhiivis on Hitleri ehtsad lõuad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitler.
Adolf Hitler. Foto: SCANPIX

Venemaa julgeolekuteenistusel (FSB) pole alust kahelda, et ametkonna arhiivides on hoiul Hitleri lõualuu ehtsad fragmedid, sest teistel riikidel pole ette näidata mitte mingisuguseid Hitleri säilmeid.


«FSB arhiivis on hoiul Hitleri lõuatükid ja riigiarhiivis kolbatükid. Peale nende materjalide, mis võetud 5. mail 1945. aastal, ei ole mingeid Hitleri säilmeid kuskil olemas. Igatahes teadaolevalt. Kõik, mis Hitlerist alles jäi, põletati 1970. aastal,» ütles Interfaxile FSB registri- ja arhiivivalitsuse ülem Vassili Hristoforov.

«Need materjalid on unikaalsed, nad on ainus dokumentaalne tõend Hitleri surmast ning just sellepärast on nad hoiul FSB keskarhiivis kui eriti väärtuslikud säilikud,» lisas ta.

Kommenteerides ajakirjanduses ilmunud teateid, et Connecticuti ülikooli teadlased on seadnud Venemaal olemas olevate Hitleri luustiku fragmentide ehtsuse kahtluse alla, ütles Hristoforov, et ameeriklased ei ole esitanud Venemaale taotlust DNA-proovi võtmiseks.

«Kuid isegi kui võtta meil säilitatavatelt fragmentidest DNA, siis jääb arusaamatuks, millega seda võrrelda kavatsetakse?» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles