Merkeli liitlased said ebaseaduslike annetuste eest trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabade demokraatide (FDP) liider Guido Westerwelle.
Vabade demokraatide (FDP) liider Guido Westerwelle. Foto: Reuters / Scanpix

Saksa võimukoalitsiooni kuuluvad Vabad Demokraadid (FDP) peavad maksma miljoneid eurosid trahvi ebaseaduslike annetuste eest, mida nad said aastatel 1996-2002, otsustas Berliini kohus.


Berliini halduskohus trahvis kantsler Angela Merkeli konservatiivide koalitsioonikaaslasi 3,5 miljoni euroga, jättes rahuldamata partei esitatud apellatsiooni.

Kohus leidis, et FDP endine asejuht Jürgen Möllemann, kes sai 2003. aastal langevarjuhüppel surma, kogus annetusi, mis olid vastuolus vastava seadusega. Samuti oli Möllemann esitanud valeandmed paljude annetuste päritolu kohta.

Parlamendi alamkoda määras juulis Vabadele Demokraatidele kahtlaste annetuste kahekordse summa ulatuses trahvi. Halduskohus jättis selle jõusse.

FDP vaidlustas parlamendi kehtestatud trahvi, väites, et arvesse oleks tulnud võtta ka asjasse valguse heitmiseks korraldatud sisejuurdluse tulemusi, mis näitasid väiksemat rikkumist.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles