Nobeli komitee esimees kaitses Obamat

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nobeli komitee esimees Thorbjørn Jagland.
Nobeli komitee esimees Thorbjørn Jagland. Foto: AP / Scanpix

Norra Nobeli preemia komitee pidi täna, mil Oslo raekojas anti Ühendriikide presidendile Barack Obamale üle Nobeli rahupreemia, avalikkuses õigustama otsust, miks prestiižne auhind just USA riigipeale anti.


Parlamendi poolt valitud viieliikmelise komitee esimees Thorbjørn Jaglandi sõnul võimaldab üksmeelselt langetatud otsus toetada Obama ideesid. «Paljud on öeldnud, et auhind tuli liiga vara, kuid ajalugu räägib meile paljudest kaotatud võimalustest,» tõdes Jagland AFP vahendusel.

«Nüüd, täna, on meil võimalus toetada president Obama ideid. Tänavune auhind on tegelikult üleskutse tegudeks meile kõigile.»

USA esimese mustanahalise presidendi puhul hindas komitee tema jõupingutusi rahvusvahelise diplomaatia tugevdamisel, koostöö arendamisel ja ülemaailmse rahu poole püüdlemisel. Paljude vaatlejate hinnangul pärjati Obamat aga enneaegselt ja tegemist oleks justkui avansiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles