Šoigu: tuleohutuse eeskirju ignoreeriti Lonkavas Hobuses aastaid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriolukordade minister Sergei Šoigu
Eriolukordade minister Sergei Šoigu Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Venemaa eriolukordade minister Sergei Šoigu rääkis meediale, et Permi inspektorid pigistasid tuleohutuseeskirjade rikkumise koha pealt silma kinni aastaid.


Kahjutuli Lonkavas Hobuses lahvatas 5. detsembri öösel ilutulestiku kasutamise tõttu, vahendas RIA Novosti. Viimastel andmetel jättis elu vähemalt 141 inimest.

Šoigu rääkis ajalehele Rossiskaja Gazeta, et mõni aasta tagasi tehti hoones sees ümberehitusi ja pärast seda tuli ilmsiks kümmekond tuleohutuseeskirjade rikkumist.

Ministri sõnul näitasid inspektorid, kelle ülesandeks oli jälgida eeskirjade täitmist, üles lohakust. Klubi omanike esitatud dokumentides on märgata mitmeid erinevusi, kuid kontrollid vaatasid neist aastaid mööda. Minister lisas, et klubis kasutatud meetmed hoones tuleohutust küll ei taga.

«Inspektor tuli, vaatas ringi, pööras ümber ja läks minema. See on selge,» rääkis minister ja lisas, et on mitmeid põhjusi, miks inimesed töölt vabastati.

Šoigu lasi teisipäeval töölt lahti kokku seitse tuletõrjeinspektorit.

Minister rääkis, et klubi omanikud teenisid äriga tõenäoliselt suurt kasumit ja oleks saanud kindlustada ka tuleohutust klubis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles