Clinton: Iraani süüdistused ameeriklaste vastu on alusetud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton.
USA välisminister Hillary Clinton. Foto: Reuters / Scanpix

USA välisminister Hillary Clinton sõnas esmaspäeval, et Iraani süüdistused kolme ameeriklasest matkaja vastu on «täiesti alusetud».


«Me peame neid süüdistusi täiesti alusetuks. Nad matkasid ja kahjuks sattusid eksituse tõttu üle piiri. Me pöördume Iraani võimude poole, et need kolm noort inimest vabastataks,» ütles Clinton.

Iraani välisminister Manouchehr Mottaki teatas esmaspäeval, et kolm Iraanis vahistatud ja spionaažis süüdistatavat USA kodanikku antakse kohtu alla. Kolm ameeriklast vahistati juuli lõpus, kui nad eksisid Põhja-Iraagist üle piiri Iraani territooriumile.

Clintoni sõnul usub Washington kindlalt, et tõendeid, mis nende vastu esitatud süüdistusi kinnitaksid, ei ole.

27-aastane Shane Bauer, 31-aastane Sarah Shourd ja 27-aastane Josh Fattal vahistati 31. juulil. Kolmik matkas Iraagi Kurdistanis ja sattus eksikombel üle piiri.

Iraani prokuratuur teatas novembris, et vahistatuid süüdistatakse spionaažis, kuid välisminister Mottaki ütles päev hiljem, et kolmikule on esitatud süüdistus ebaseaduslikus riiki sisenemises. Kõiki kolme hoitakse Teherani Evini vanglas eraldi kongides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles