Mustlased põlgasid Helsingi varjupaiga ära

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustlane kerjamas.
Mustlane kerjamas. Foto: PA Wire/Scanpix

Kuigi Helsingi linn pakub nende tänavatel kerjavatele mustlastele ja nonde lastele ajutist varjupaika, pole ükski mustlaspere hoolimata 20-kraadisest külmast seda pakkumist vastu võtnud, teatab uudistevõrk YLE.

Linnaametnikud leidsid enamasti Rumeenia päritolu mustlastele ööbimispinna endises narkovõõrutuskliinikus Munkkisaaris. Esialgu saaks seal sooja kuu aega, vajadusel võib see aeg pikeneda.

Selle majutuse eest vastutava Pekka Tuomala sõnul on nad osadelt mustlastelt vastuseks kuulnud lubadusi varjupaika kolimist kaaluda, teised on aga pakkumise otse tagasi lükanud. Tuomala hinnangul on paljud mustlased heategevuse suhtles kahtlustavad ja arvavad, et see on võimude viis neid survestada.

YLE teatel on mustlaste kahtlustel ka mõneti alust. Nimelt kavatsevad sotsiaaltöötajad varjupaika kolinud peredega nende elamistingimuste teemadel vestelda ning suunata nende mõtteid kodumaale tagasi kolimise juurde.



Kalasatama piirkonnas elav mustlane Buse Printisor teatas YLE-le, et kavatseb talvel elada karavanis. Soomes pudelikorjajana elatist teeniva Printisori sõnul ei kavatse ta hoolimata krõbedast külmast kodumaale naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles