Hiinas alustati maailma pikima meresilla ehitustöid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hong Kongi informatsioonibüroo juht Donald Tsang (vasakul) ja Hiina Rahvavabariigi riiginõukogu aseesimees Li Keqiang (paremal) enne Hong Kong-Zhuhai-Macao silla ehitustööde algust Macaus.
Hong Kongi informatsioonibüroo juht Donald Tsang (vasakul) ja Hiina Rahvavabariigi riiginõukogu aseesimees Li Keqiang (paremal) enne Hong Kong-Zhuhai-Macao silla ehitustööde algust Macaus. Foto: AFP / Scanpix

Hiina Rahvavabariigi lõunaosas alustati täna maailma pikima meresilla ehitustöösid. Sild ühendab riigi mandriosa Lõuna-Hiina mere äärsete piirkondadega.


73 miljardit jüaani (112 miljardit krooni) maksev sild ühendab riigi mandriosa Hongkongi ja Macauga ning puna-Hiina võimud loodavad sellega anda hoogu riigi ekspordis tähtsat rolli mängiva piirkonna majandusarengule, mis ülemaailmse finants- ja majanduskriisi tingimustes on saanud tugeva hoobi, vahendas Reuters.

Silla üldpikkuseks on 50 kilomeetrit, 35 kilomeetrit kulgeb sellest üle mere. Ehitustööd loodetakse lõpetada 2016. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles