Kääbusriik Nauru tunnustas ka Lõuna-Osseetia iseseisvust

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistliku Lõuna-Osseetia liider Eduard Kokoitõ.
Separatistliku Lõuna-Osseetia liider Eduard Kokoitõ. Foto: AFP / Scanpix

Vaikse ookeani kääbusriik Nauru, mis eile tunnustas Gruusia separatistliku piirkonna Abhaasia iseseisvust, tunnustas ka teise isehakanud vabariigi Lõuna-Osseetia iseseisvust.


«Täna allkirjastati diplomaatiliste suhete sisseseadmise leping Lõuna-Osseetia vabariigi ja Nauru vabariigi vahel,» kommenteeris Lõuna-Osseetia liider Eduard Kokoitõ, kelle sõnul eelnes otsusele Nauru ametliku delegatsiooni visiit Lõuna-Oseetiasse, vahendas Interfax.

Koikotõ väitel tunnustab Lõuna-Osseetiat lähiajal veel kümmekond riiki. Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust on Nauru kõrval rahvusvaheliselt tunnustanud Venemaa Föderatsioon, Venezuela ja Nicaragua.

21 ruutkilomeetri suurune ning üle 11 000 elanikuga Nauru, mis sai iseseisvaks 1968. aastal ning ühines ÜROga 1999. aastal, on maailma väikseim iseseisev vabariik.

Vene ajalehe Kommersant teatel tunnustas Nauru Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust, sest Moskva lubas riigile 50 miljonit dollarit humanitaarabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles