Ashton loodab «vaikse diplomaatia» abil silma paista

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catherine Ashton
Catherine Ashton Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Liidu välisasjade kõrge volinik Catherine Ashton rõhutab oma esimeses arvamusartiklis pärast uuele ametikohale saamist, et kavatseb ühenduse välisministrina keskenduda tulemuste saavutamisele.


Ashton kirjutab Briti ajalehes

The Times

, et ELil on praegu maailmas hea maine, mis põhineb ühenduse tugevatel väärtustel - vabadusel, demokraatial ning inimõiguste austamisel. Tema sõnul on Euroopal planeedi suurimate probleemide, näiteks kliimasoojenemise või terrorismivastase võitluse osas olemas kindel ja selge seisukoht.

«Minu ülesanne on muuta meie häält veelgi tugevamaks ja ühetaolisemaks,» kirjutab Ashton. «Arvan, et vaikse diplomaatia abil on võimalik palju saavutada. Vajame inimesi, kes oskavad nii kuulata kui rääkida ja kes suudavad töötada nii kulisside taga kui ka rambivalguses.»

Ta lubab, et esmalt ehitab ta üles Lissaboni leppes ette nähtud Euroopa välisteenistuse, mis kõigi ELi liikmesriikide kõige andekamate inimeste toel peab saama Euroopa uhkuseks.

«Olen kogu oma karjääri vältel üritanud lasta tegudel sõnadest valjemalt rääkida ning keskendunud tõeliste tulemuste saavutamisele,» märkis Ashton ning loetles üles oma saavutused ministrina Briti valitsuses kui ka ELi kaubandusvolinikuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles