Pamplonas puskis härg taas inimest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pamplonas jätkuva San Fermini festivali kuuendal hommikul puskis ülesärritatud härg ühte kolumbialast ning veel mitu inimest sai rüselustes vigastada.

Igal hommikul toimuval traditsioonilisel härjajooksul seekord loomadele ette jäänud noormees viidi sügava reiehaava tõttu haiglasse, lisaks pidid meedikud neljal inimesel ravima luumurde, vahendas Reuters.

Kitsastele munakivisillutisega linnatänavatele lahti päästetud härgade eest jooksis meedia andmetel eile taas tuhandeid adrenaliinisõltlasi. Kohalike võimude andmetel on aga nädalavahetuseks pidustustele saabunud koguni viis miljonit inimest.

Hommikul toimuvate härjavõitluste järel leiavad aset ka mitmed teised üritused, paraadid, rammumehe konkursid ja kontserdid.

Nädala eest alanud festivali jooksul kannatanute arv on samas kasvanud juba kümnetesse. Tumedates toonides möödus juba härjapeo avapäev nädala eest, kui hukkus üks iiri noormees, kes kukkus alla vanalt linnamüürilt. Kokku vältavad pidustused üheksa päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles